נרשמתם אל קורס משחק מול מצלמה? זה כל מה שמצפה לכם:
אחד הקורסים הפופולארים והמזוהים ביותר עם לימודי המשחק הוא קורס משחק מול מצלמה. המון סטודנטים מעוניינים בעיקר בקורס כזה משום שהוא מגלם בתוכו המון יתרונות: הוא גם מלמד אתכם משחק, והוא גם מלמד אתכם איך לעמוד אל מול המצלמה. ככלל: הטיפ שתקבלו הוא פשוט להתעלם מנוכחות המצלמה ולשחק את התפקיד שלכם. קורס שכזה פותח בפניכם שלל אפשרויות למשחק בסרטים וסדרות, כמו גם בפרסומות.
מה שהופך שחקן לשחקן הוא היכולת שלו להגיש את הטקסט. נסו לדוגמא לדמיין אדם שאינו למד משחק מקריא טקסט, וכעת נסו לדמיין שחקן מקצועי שמקריא את הטקסט. הרי שמדובר על שתי גרסאות שונות לחלוטין! לאורך לימודי המשחק שלכם, כולל קורס משחק מול מצלמה, תלמדו איך להגיש טקסט, איך להתבשל ולהרגיש אותו ואיך להפוך אותו לאמין ומרגש.
אתם רגילים להיות אתם, והשניה בה אתם צריכים להיות מישהו אחר די קשה. שחקנים מנוסים מצליחים להיכנס לדמות שלהם יחסית מהר, זאת הודות לניסיון הרב שלהם באיפיון הדמות ובחיבור אליה. עם זאת, סטודנטים למשחק שלומדים קורס משחק מול מצלמה, צריכים לדעת איך להתחבר לדמות. ישנן שלל טכניקות שדרכן ניתן להתחבר לדמות: לחיות כדמות יום אחד, לדמיין שאתם מראיינים את הדמות ואפילו להקים לה פרופיל ברשת חברתית. כך, אתם מאפיינים אותה לעומק ויכולים להכיר אותה טוב יותר.
בלימודי המשחק שלכם שכוללים קורסים שונים כדוגמת קורס משחק מול מצלמה, אתם גם לומדים מה לעשות ולא לעשות באודישנים. מה כדאי בהחלט לעשות באודישנים?
להגיע בזמן לאודישן
לדבר בכבוד לבוחנים
להגיע מוכנים עם הטקסט
מה בהחלט לא כדאי לעשות?
לדבוק באטיטיוד מתנשא או חצוף
לקרוא מהדף את הטקסט
לבקש אודישן חוזר
עליכם לזכור כי גם במידה ולא עברתם את האודישן, הרי שאתם זוכים להכיר את בכירי תעשיית המשחק בארץ. לכן, חשוב להקפיד על הופעה מכובדת, להגיע מוכנים לאודישן ולעשות הכל בכדי להשתקף כמקצועיים. השם שלכם בתעשיה הוא הדבר החשוב ביותר!
קורס משחק מול מצלמה ילמד אתכם גם מה לעשות ולא לעשות בהפקה שהתקבלתם אליה. בסופו של דבר, הפקה אליה אתם נכנסים היא מקום עבודה לכל דבר ועניין. לכן, חשוב שתקפידו על יחסי אנוש טובים, על כבוד לכל אנשי הצוות – מהמאפרת ועד הבמאי וכיוצא בזה. אנשי הצוות ידעו להמליץ עליכם הלאה להפקות אחרות, או להמליץ פשוט שלא לעבוד אתכם, זיכרו זאת.