מעבר באודישן לילדים יוכל להעניק לילד שלכם תפקיד משמעותי בסרט, סדרה או פרסומת. חשוב שתדעו גם אתם הורים יקרים: על מה מקפידים באודישנים לילדים?
המילה "אודישן" יכולה להיות מעט מאיימת, בעיקר מאחר והילדים שעתידים להגיע אל אודישן לא יודעים לקראת מה הם הולכים. ואכן, אודישן אינו משהו שילדים רגילים לעבור, ישנם כאלו המתנסים בו בפעם הראשונה וההילה סביבו מעט מלחיצה. בפועל, כשמדובר על אודישנים לילדים, מדובר על אודישנים הנערכים באווירה מחוייכת, נעימה ושלווה. צוות הבוחנים באודישן שמחפש אחר השחקן או הזמר הבא, מקפיד על אווירה מזמינה ומלטפת, שמתאימה לקהל הילדים. כל בוחן פונה אל הילד ברגישות, בסבלנות ובהכלה גדולה.
מאחר ומדובר על ילדים, הם מגיעים אל האודישן מעט לחוצים ובטוחים כי האודישן יחרוץ את גורלם. מטרת האודישן בסופו של דבר היא לא לבחון עד כמה הילד שלכם מוכשר (כי ברור כשמש שהוא מוכשר אם הוא הגיע לאודישן), אלא להבין עד כמה הוא מתאים לתפקיד הספציפי. ישנם ילדים בעלי כישרון רב שאינם מתאימים לתפקיד בגלל גילם, הקווים המאפיינים של הדמות וכיוצא בזה. הצוות שמעביר אודישנים לילדים, שם את הדגש על חיזוק חיובי לכל ילד, פירגון, עידוד והמון מחמאות.
אודישנים לילדים הם הזדמנות נפלאה לילדים לקבל חיזוקים חיוביים על הכישרון שלהם – במשחק, ריקוד או בשירה, כך שבמידה רבה הם יוצאים עם דלק שמעודד אותם להמשיך ולטפח את הכישרון שלהם במסגרת מקצועית.
הבוחנים המעבירים אודישנים לילדים, מעריכים מאד ילדים והורים שהשקיעו מזמנם והגיעו לאודישן. זו הסיבה כי מנצלים את הבמה גם לתת לילדים טיפים מעולים, לכוון ולמקד אותם ולחלוק איתם סודות מקצועיים. כך, ההגעה אל האודישן, גם במידה והילד נמצא שלא מתאים לתפקיד, משתלמת. לעתים, מילה אחת או טיפ אחד שניתן לילד על ידי גורם מקצועי, יכולים לגרום לו לעבור בקלות את האודישן הבא.
חשוב מאד שהילדים המגיעים אל אודישנים לילדים לא יהיו לחוצים ומתוחים. בסך הכל, מדובר על פגישה ידידותית שבה הילדים מקבלים במה להפגין את הכישרון שלהם. חשוב מאד שגם אתם הורים יקרים, בשיתוף עם הסוכנות בה רשום הילד, תעשו עבודת הכנה מנטלית לילדים שתחזק אותם ותרים אותם.
מה חשוב לדעת על אודישנים לילדים? בשונה מאודישנים הנערכים לקהל שחקנים בוגר לדוגמא, האודישנים המיועדים לילדים נערכים רק בהסכמת ההורים. חשוב מאד שהורה מלווה יגיע עם הילד אל האודישן, ימתין איתו ולעתים גם יכנס איתו לחדר הבחינה כל עוד זה לא מפריע לילד להתרכז. המטרה היא לבסס לילד סביבה בטוחה ותומכת. בהצלחה!