רגע לפני שגם אתם מגיעים אל האודישן הבא שלכם, דעו מהם המיתוסים הנפוצים ביותר שהגיע הזמן לנפץ אחת ולתמיד!
חד וחלק לא. אם הדבר היה כך, הרי שלא היה צריך כלל לערוך אודישנים. כל הפקה מחפשת שחקנים שונים, בגילאים שונים ובעלי מראש שונה בהתאם לאיפיון הדמויות. אין כזה דבר קשרים או פרוטקציות, מסיבה מאד פשוטה: כל הפקה רוצה את הקאסט הטוב ביותר. האם העובדה כי לשחקן ישנה היכרות מוקדמת עם המפיק אומרת כי הוא יקבל את התפקיד? לא. אותו שחקן יקבל תפקיד רק במידה והוא ימצא מתאים, ולא על בסיס היכרות או יחסים קודמים.
לא נכון. כל השחקנים שאתם רואים בפרסומות, סדרות וסרטים, עוברים אודישנים על בסיס יומי. כידוע, אודישן הוא כמו ראיון עבודה. מטבע הדברים, ישנם תפקידים שמתאימים יותר במסגרת הראיון וישנם תפקידים שלא. התפקיד של צוות הליהוק והבוחנים הוא להבין מי מהשחקנים שהגיעו אל האודישן, הוא המתאים ביותר. גם שחקנים מפורסמים, כמו כל שחקן אחר, צריכים לעבור אודישן – פעם אחר פעם, הפקה אחר הפקה.
לא נכון. אמנם ישנן הפקות שדורשות בניסיון מסוים של השחקנים, אך במרבית המקרים, כל עוד מדובר על שחקנים הרשומים בסוכנות, הם יוכלו לגשת אל אודישן. חשוב להבין כי "תקופת לימודים" היא תקופה המשתנה בין שחקן לשחקן. ישנם שחקנים שכבר למדו כמה קורסים ובכמה בתי ספר, כאשר כעת הם לומדים קורס נוסף. המשמעות היא שיש להם ניסיון, תוך שהם רכשו את הכלים המקצועיים המתאימים.
לא מדויק. אמנם סוכנות שחקנים מסייעת מאד במציאת אודישנים, אך לא ניתן לקבוע כי שחקנים ללא סוכנות לא יוכלו להצליח. היו מקרים מעולם בהם שחקנים הצליחו להגיע אל אודישן ולצלוח אותו ללא סוכנות, ומשם דרכם המקצועית נסללה. עם זאת, חשוב להבין כי אין זה מאפיין את כלל השחקנים, ומדובר על מקרים מאד נדירים. ההמלצה אליכם: חפשו אחר סוכנות כבר במהלך הלימודים שלכם.
ממש אבל ממש נכון! תשובה מאודישן יכולה להגיע גם כעבור חודש או חודשיים. ישנן הפקות שמחפשות קאסט מאד מסוים, כך שתהליך האודישנים הופך מורכב וארוך יותר. לא תמיד ניתן להשיב מיידית באשר לסטטוס האודישן, אך בתעשיה מקפידים מאד להחזיר תשובות לכולם באשר לתשובה שלילית או חיובית. במידה רבה, תשובה שמתעכבת אמורה דווקא לשמח אתכם, שכן משמעותה היא שאתם עדיין בתוך התמונה.