מיתוסים נפוצים על אודישנים לילדים

1.רק ילדים עם פרוטקציה ניגשים לאודישן

לא נכון. אין כל קשר בין פרוטקציה ובין הרשמה לאודישנים. אל אודישנים לילדים ניתן להגיע באמצעות סוכנות שחקנים. כל עוד ילדכם בעל כישרון, תוכלו להגיע אל פגישה עם הסוכנות שתוכל לבנות אתכם תכנית עבודה ולחתום אתכם על חוזה התקשרות. אותה סוכנות מחוייבת גם לשלוח את ילדכם אל אודישנים ההולמים אותו ואת הכישרון שלו. לעתים נדמה כי אודישן זה דבר מאד לא נגיש וכי רק המקורבים לצלחת זוכים להגיע אליו. בפועל, כל מה אתם צריכים הוא לקחת חלק במסגרת מסודרת של סוכנות.

2.רק ילדים עם פרוטקציה עוברים את האודישן

לא נכון. המילה "פרוטקציה" הפכה נפוצה מאד ועושים בה שימוש בעיקר אלו שלא מצליחים לעבור אודישנים. הדרך לתרץ את חוסר ההצלחה באודישן? פרוטקציה. בפועל, חשוב להבין כי צוות המלהקים והבוחנים מחפש אחר הליהוק המושלם. בכל סדרה וסרט משקיעים תקציבים גבוהים מאד, כך שאף מלהק לא יהיה מוכן להמר על ההשקעה בהפקה ולבחור בילד אחד על פני אחר רק בגלל היכרות מוקדמת או פרוטקציה. מי שעובר אודישנים לילדים הם אך ורק ילדים מוכשרים הנמצאים מתאימים לתפקיד.

3.הבוחנים "רעים" ולא נחמדים לילדים

חד וחלק, לא! אם יש משהו שמקפידים עליו מאד במסגרת של אודישנים לילדים, הוא על אווירה נעימה, חביבה ומאד מפרגנת לילדים. צוות הבוחנים עושה יום אודישנים מרוכז המיועד כולו לקהל הילדים, כך שהילדים ממתינים בחדר ההמתנה עם ילדים כמוהם. בחדר הבחינה, מזמינים את הילד להציג את עצמו, תוך שעושים איתו small talk קצר בכדי לשבור את הקרח ולגרום לו לחוש יותר בנוח באודישן. כהורים, אתם יכולים לשלול כל חשש כי יפגעו ברגשות הילדים אם הם לא ימצאו מתאימים, אלא ליהפך! הם יחוזקו, יקבלו עידוד וברכת הצלחה להמשך הדרך.

4.אם לא מתקשרים למחרת, התשובה שלילית

לא נכון. חשוב להבין כי אודישנים לילדים, ממש כמו אודישנים אחרים, נערכים על פני תקופה לא קצרה – שיכולה להיות מחודש ועד מספר חודשים. אורך התהליך משתנה בהתאם למורכבות ההפקה, גודלה ותאריך הצילומים. לכן, סביר כי ילדכם נבחן ביום האודישנים הראשון, כאשר מתוכננים לדוגמא 14 ימי אודישנים. לכן, חשוב להיות סבלניים ולא להסיק מסקנות. תשובה שלילית או חיובית תינתן לכם כך או כך בתום התהליך.

5.ילדים מפורסמים לא צריכים אודישנים

לא נכון. בעולם המשחק ובתעשייה, אין באמת כזה דבר "מפורסם" או "אנונימי", אלא יש את מי שמתאים. כצופים מהצד, נדמה המון פעמים כי הילדים שכבר זכו לשחק בסדרות ולככב בפרסומות, בעלי עדיפות מאחר והם כבר בנו לעצמם תיק עבודות. בפועל, לכל הפקה צרכים שונים ותפקידים שונים, כך שכל הילדים זוכים להזדמנות שווה. גם ילדים מפורסמים, צריכים לעבור אודישן על כל תפקיד שהם רוצים לקבל.

-->