כך תזהו אודישנים לא אמיתיים!

אם בוער בכם הרצון לשחק ולהפגין את הכישרון שלכם על הבמות הגדולות ביותר בארץ, סביר כי גם אתם מחפשים דרך קבע אחר אודישנים. איך תדעו לזהות אודישנים לא אמיתיים? בדיוק כך:

1.פרסומים שונים ברשתות החברתיות

הרשתות החברתיות מאפשרות לרבים ליצור קשרים, להכיר בני זוג ואפילו לפרסם עסקים. עם זאת, ישנם אלו שעושים שימוש לרעה באותן הרשתות. חשוב לשים לב: כשם שישנם פרסומים על אודישנים אמיתיים ברשתות החברתיות המפורסמים על ידי סוכנות שחקנים, גם ישנם פרסומי שווא שכל מטרתם היא לגזול את כספכם. איך תדעו לזהות מודעה לא אמינה על אודישן?

  • בקשה לתשלום על האודישן

  • שם של סוכנות לא מוכרת

  • דף עסקי ללא עוקבים או מידע

  • לא מצוין מספר טלפון או כתובת

2.כשאין כל מידע על ההפקה באינטרנט

כיום, קל מאד למצוא באינטרנט מידע בתוך שניות. כל עוד אתם מוצאים מידע, מצוין! מה קורה במידה ואתם לא מוצאים מידע על חברת ההפקה, שם הסוכנות או האנשים המציגים עצמם מלהקים? סביר מאד להניח כי מדובר על תרמית. סוכנות שחקנים מוכרת תעניק לכם שלל פרטים ותחלוק אתכם מידע, בעוד סוכנויות שלא באמת קיימות יעלימו כמה שיותר פרטים. אתם חושדים כי מדובר על פרסום שקרי? כנראה שהחושים שלכם לא מטעים אתכם.

3.כשאתם לא נדרשים להכין דבר לאודישן

לפני כל אודישן, סוכנות שחקנים בה אתם חתומים תשלח לכם טקסט שתצטרכו להכין. אתם מוזמנים לאודישן שמצאתם באינטרנט ולא ביקשו מכם להכין דבר? כאן צריכה להידלק לכם נורה אדומה. הדבר היחיד שככל הנראה תצטרכו להכין הוא את פנקס הצ'קים שלכם. לכל אודישן – גם אם מדובר על פרסומת וגם אם על סדרה, ישנן הכנות מקדימות שונות שיש למסור לנבחנים. במידה ולא קיבלתם כל הנחיה, כדאי שתהיו ערים לנורה האדומה.

4.אפס התחייבות על תאריך תחילת ההפקה

לא יודעים לספק לכם כל מידע על ההפקה, סוג העבודה, תאריך תחילה וסיום, שמות תסריטאי ובמאי וכן הלאה? כנראה שמדובר על חבורה שלא באמת מתכננת להרים הפקה, אלא בעיקר לגזול את כספם של שחקנים צעירים שרוצים עתיד מבטיח בתעשית הבידור. המסקנה? חתמו עם סוכנות שחקנים מוכרת וידועה שתדאג לשלוח אתכם לאודישנים.

-->