טעויות אפשריות שתוכלו לעשות בלימודי משחק

לפניכם, 5 טעויות אפשרויות שסטודנטים אחרים עשו לאורך הלימודים שלהם. ואתם? תדעו להימנע מאותן הטעויות. מה יצא לכם מזה? תהפכו להיות שחקנים טובים יותר!

1.להחסיר יותר מדי שיעורים

אז נכון, לא מדובר על אוניברסיטה וגם לא על לימודי רפואה, אך הדרך שלכם להצלחה מבוססת על התמדה. מאחר ומדובר על לימודי משחק, ישנם אלו שלא חוששים להחסיר שיעורים בידיעה כי "כבר יהיה בסדר". הסילבוס שלכם בנוי בצורה כזו שכל מפגש לאורך הלימודים מגלם בתוכו טכניקות חדשות ותרגילים שונים, כך שבעת שאתם מחסירים – אתם פשוט מפסידים. שימו לב כי נוכחות לאורך כל מפגשי הקורס נחשבת לעתים כחובה.

2.לא לקחת חלק פעיל ו"לשחק"

מטבע הדברים, המון פעמים המורים בבית ספר המציע לימודי משחק, יבקשו מתנדב שיקום ממקומו ויגיע להתנסות בתרגיל. המבוכה במפגש הראשון או השני מובנת, אך חשוב מאד שלא תהפכו להיות "פאסיבים" לאורך הלימודים. מרבית הלימודים מבוססים על תכנית מעשית ולא עיונית, כך שחלק פעיל שלכם בלימודים פשוט יהפוך אתכם לשחקנים טובים ביותר. במידה ותוותרו לעצמכם, תחששו מביקורת ולא תתנו לעצמכם הזדמנות – אתם מפסידים.

3.לא להיות פתוחים לביקורת והערות

נסו לחשוב על עצמכם כשחקנים: אתם עתידים להיות חשופים לביקורת מצד המבקרים הגדולים, וגם לקבל הערות וציוצים מהעוקבים ברשתות החברתיות. מדובר על ענף שהופך אתכם חשופים: גם לאהבת הקהל וגם לביקורת מצד קהלים נוספים. גם לאורך לימודי משחק, עליכם להיות כמה שיותר פתוחים לביקורת בונה, ליישם הערות ולשפר לפעמים הבאות. בסופו של דבר, המורים שלכם רוצים שתצאו שחקנים כמה שיותר טובים מהקורס.

4.לא לתרגל בבית את המשימות והטכניקות

המון פעמים תצאו מהמפגש עם שיעורי בית. שיעורים שכאלו יכולים להיות להמציא דמות ולאפיין אותה, להכין מונולוג שתציגו בפני כל הכיתה או להכין דיאלוג עם סטודנט נוסף. בעת שאתם לא לוקחים את המשימות האלו ברצינות, אתם לא לוקחים לימודי משחק ברצינות. חשוב מאד שתתרגלו את כל הטכניקות שלמדתם במפגש, שתמלאו אחר המשימות ושתביאו אתכם ערך מוסף למפגש הבא.

5.לצאת מנקודת הנחה שאתם "יודעים הכל"

גם אם כבר יצא לכם לשחק בהפקה, סביר כי אתם לא יודעים הכל. חשוב שתצאו מנקודת הנחה כי אתם מגיעים ללמוד – כך תוכלו להיות פתוחים יותר ומכילים יותר. לימודי משחק יעניקו לכם כלים מצוינים שתוכלו לעשות בהם שימוש בעולם האמיתי שבחוץ: גם באודישנים וגם בהפקות שתעבדו בהן. לחשוב שאתם יודעים הכל ולתת לאגו שלכם לנהל אתכם, זו בהחלט תהיה טעות גדולה.

-->