במאמר זה נדבר על ההבדלים בין ראיונות עבודה לאודישנים ואיך גם אתם תוכלו לצלוח אודישנים על ידי הכנה נכונה.
האודישן הוא למעשה שיטת ראיון עבור מקצועות כמו משחק ושירה שבהם יש להפגין את היכולת שלכם בתחומים אלו. כאשר ניגשים לראיון עבודה רגיל, המראיין יתמקד בשאלות מכוונות אשר יעזרו לו להבין אם המועמד יכול לבצע את התפקיד. באודישן, בניגוד לראיון, שאלות לא מספיקות על מנת לדעת האם מועמד כזה או אחר יכולים לבצע קטעים מסוימים במשחק. את המיומנות הזו ניתן לראות רק אם עושים את הקטע בפועל. מעבר לכך, יש המון פרמטרים שחשובים על מנת למצוא את האדם הנכון ביותר לתפקיד. מדובר על יכולות של דיקציה, מימיקה, הגשה ועוד המון דברים שמחפשים אצל הנבחן.
גם בראיון עבודה וגם באודישן יש להתכונן מראש. לראיון עבודה אנו נתכונן לשאלות שיכולים לשאול אותנו על עצמנו או על ביצוע התפקיד שאנו מועמדים אליו. לאודישן מתכוננים אחרת. יש פעמים שיתנו לכם טקסט ללמוד מראש ואתם תצטרכו להגיע מוכנים לאחר שלמדתם אותו ויש אודישנים שתצטרכו להראות קטע משל עצמכם. כמו כן, קיימים גם אודישנים שבהם לא מתכוננים מראש והמטרה היא לראות איך אתם משחקים באילתור.
כמו שאתם מבינים אודישן שונה מאוד במהות שלו מראיון ולכן ההכנה אליו היא שונה. כאשר אתם מגישים מועמדות לאודישן מסוים, נסו לברר מראש את כל הפרטים. היכן הוא מתקיים, מה התפקיד שאליו אתם מתמיינים ובאיזה שעה הוא מתחיל. מומלץ לשאול גם איך מתנהל יום האודישנים, האם תצטרכו להמתין עד שיקראו לכם או שאתם תוזמנו לשעה מסוימת. כמו כן, יש לבקש את החומר מראש במידה וקיים.
אם קיבלתם חומרים להתכונן עליהם, זה הזמן להתחיל ללמוד אותם ולתרגל. מומלץ להראות לשניים שלושה אנשים שיתנו לכם דגשים וגם כדי לתרגל מול קהל. אם קיבלתם להביא קטע שלכם, תדאגו להתאמן על קטע שמצד אחד יראה את היכולות שלכם ומצד שני גם יתאים לסגנון התפקיד שאליו אתם מתמיינים. במידה ומדובר באודישן שלא ניתן להתכונן אליו, פשוט היו אתם, זיכרו את היכולות שלכם והדברים הטובים שבכם ולכו רגועים לאודישן.