למה כדאי לכם להירשם אל לימודי משחק ?

הירשמו ללימודי משחק – לא תצטערו על כך! קורסים או תארים מתקדמים בתיאטרון או באומנויות הבמה מתבססים על לימודים מעשיים ומציעים לסטודנטים תרגול בין-תחומי אשר מכין אותם לקראת כניסה לתעשייה תחרותית ביותר.

לדוגמה, תואר ראשון בלימודי תיאטרון מציע שתי התמחויות אפשרויות: האחת בתחום התיאטרון והמחול והשנייה בתחום החינוכי. קורסי החובה במסגרת זו יתייחסו לבסיס ההיסטורי והמודרני של אמנות התיאטרון. בנוסף לאפשרות ללמוד תיאטרון במסגרת אקדמית, עומדת בפניכם אפשרות ללמוד משחק במסגרת קורסים שונים המתמקדים בלימודי משחק.

חינוך והכשרה במסגרת לימודי משחק

כל אחד יכול לעבוד כשחקן ללא הכשרה מיוחדת, אם כי רצוי לקחת כמה קורסים פורמליים כדי לשפר את הסיכוי להשגת עבודה. היכולת להתקבל לעבודה כשחקנים קשורה לכישרון המשחק שלכם ולעניין שאתם מביעים בנושא והיא מומחשת על ידי ניסיון קודם ו/או אודישן. 

בתחום המשחק קיימת תחרותיות רבה, לכן ייתכן שתידרשו לעבור אודישן, מבחן מעשי או ראיון. למוסדות השונים יש תנאי קבלה שונים, ובחלקם דרישות הכניסה הן גמישות למדי.

מה נדרש כדי להיות שחקן?

המאפיינים הנדרשים בדרך כלל משחקנים כוללים:

  • נחישות

  • ביטחון עצמי

  • זיכרון טוב

  • סיבולת לביצוע ברמות שיא

  • יכולת להתמודד עם מצבים משתנים

אבל, כפי שתראו להלן, גם אם אתם לא ניחנים במאפיינים אלה תשמחו לגלות שלימודי המשחק הם כלי עוצמתי לשיפור העצמי, להעלאת הביטחון העצמי ולשיפור התקשורת עם אנשים אחרים.

למה כדאי ללמוד משחק?

שיעורי משחק הם לא זכות השמורה רק לשחקני הבימה או הקאמרי. שיעורי המשחק יכולים לשפר את כישורי התקשורת שלכם, לפתח ביטחון עצמי ולהקל על הלחץ. 

אם אתם נורא רוצים לשחק, אבל עצם הרעיון להופיע מול חברי הכיתה ממלא אתכם אימה (שמא תשכחו את השורות או שתקבלו התקף חרדה, תעלו על הבמה ותיפלו) וגורם לכם לסגת מהרעיון ללמוד משחק – חכו רגע.

אנשים שהרגישו ממש כמותכם והחליטו לא לוותר וללמוד משחק, גילו כי כל הפחדים פרחו מהחלון ברגע שהם התחילו לממש את התחביב החדש. הנה 5 יתרונות שאתם עשויים לחוות במהלך שיעורי המשחק שלכם:

  1. תלמדו לתקשר עם אנשים בצורה יעילה יותר

אם אתם נוהגים לדבר לאט או בלחש, נמנעים מקשר עין בגלל חוסר ביטחון ורואים שאנשים מתקשים להבין מה אתם אומרים – בלימודי המשחק תבינו עד מהרה שהאשמה מוטלת רק על כתפיכם. אנשים לא מתקשרים אתכם בקלות לא בגלל שלא אכפת להם אלא בגלל שאתם לא מתקשרים בצורה יעילה. 

המורים למשחק הם גם אמני הדיקציה והדיאלוג כך שבמהלך הלימודים תגלו איך לשפר את הדיקציה שלכם כדי שכולם יוכלו לשמוע ולהבין אתכם; תתחילו להתנסות בגווני קול חדשים שיוסיפו משמעות לצליל שאתם מפיקים, ולפתע תהיו בטוחים יותר בקול הייחודי שלכם.

  1. תהיו בטוחים יותר בגוף שלכם

מורים למשחק מסייעים לסטודנטים ללמוד להרגיש יותר נוח בגוף שלהם. האמירה: ״מכשיר מתוח אינו יכול לבטא את עצמו במלואו״ היא פשוט נכונה. כשתעברו סידרה של פעילויות שנבנו במיוחד כדי להרגיע את הגוף כמו למשל: תרגילי נשימה, מדיטציה ויוגה – תצליחו גם להתחיל להשתחרר. 

  1. להקל על הלחץ והמתח באמצעות ביטוי יצירתי

כשאתם נכנסים לשיעור המשחק לאחר אירוע מלחיץ, תוכלו לשחרר את המטען שהבאתם מבחוץ. סצנות דרמטיות שתתבקשו לבצע יחייבו אתכם להתחבר לרגשות נלהבים כמו: כעס, ייאוש, שנאה, אהבה, כמיהה ובושה. אמנם זה לא קל לשחקן המתחיל, אבל עם הזמן תרגישו יותר נוח לבטא את מלוא טווח הרגשות שלכם.

  1. להבין שזה בסדר להיות פגיע

גם אם אתם ביישנים ומסתייגים מהמחשבה לעלות על הבמה ולעשות דברים מגוחכים מול קהל של זרים, חשוב שתבינו כי בדרך זו אתם מתגברים על כל מיני עכבות טיפשיות. בנוסף, ביצוע סצנה רומנטית עם שותף על הבמה עשוי לעזור לכם להיות נינוחים יותר בהבעת הרגשות האמתיים שלכם כלפי בן הזוג בחיים הריאליים.

  1. לרכוש חברים חדשים במסגרת חיובית, דינמית וכיפית

במסגרת שיעורי המשחק סביר להניח שתפגשו סוגים שונים של אנשים שמגיעים ממגוון של גילאים ורקעים. כיוון שבמסגרת השיעורים תהיו פעילים בשיפור התקשורת, הביטחון והיכולת להביע רגשות, קרוב לוודאי שתצליחו ליצור קשרים עמוקים עם החברים החדשים מהכיתה. עבודה משותפת על הדברים הללו היא דרך ליצירת חיבור רגשי שעליו תהיו אסירי תודה כל החיים.

-->